Szerszámok, készülékek fejlesztése, tervezése, gyártása

Szerszámok, készülékek fejlesztése, tervezése, gyártása

Szerszámok, készülékek fejlesztése, tervezése, gyártása

Ez a folyamat talán a legkomplexebb része munkáinknak. Itt gyakran a még meg nem született termékhez kell készülékeket fejlesztenünk. Erre jó példa az autóipar azon belül is a kipufogó rendszerek gyártása.

Ezen területen a 3D-s modellek alapján kell több lépcsős hegesztő szerszámokat létrehoznunk robotos és kézi környezethez, amelyek segítségével legyártják a prototípusokat. De itt a munka nem áll meg, mert nem csak a gyártói eszközöket kell létrehozni, hanem az ellenőrző készülékeket is, amelyek segítségével eldöntik, hogy a létrehozott termék geometriailag megfelelő-e.

Egyes esetekben szükséges még légteszterhez is készüléket tervezni, gyártani, amely az egyes szivárgásokat, tömítettlenségi hibákat deríti ki. Az ipar más területeiről még ide tartoznak az összeszerelő hidraulikus prések, alakadó hidraulikus prések és szerszámaik is, de az egyes összeszerelő-csavarozó készülékek is, elekromos-teszter készülékek, tartósjáratók, átütésmérők, nagyfeszteszterek, légnyomás-teszterek.

Szerszámok tekintetében szinte minden iparág igényel megoldásokat. Ezek egyszerűen lehetnek a meglévő szerszámok reprodukciói, lehetnek például ázsiai országokban készült szerszámok honosított EU szabványnak megfelelő hasonló tulajdonságú megfelelői is, de előfordul egyedileg kifejlesztett speciális igényre tervezett szerszám is.

Egyszerű gyorsacél vágópengéktől a keményfém kalibráló-szerszámig terjedhet anyaguk, amelyeket felületkezeléssel, felület-bevonatozással is el tudunk látni a megfelelő keménység és kopásállóság érdekében.

Facebook